Fallout 76 vyjde v listopadu jako online survival

Bethesda vydá svůj další počin s Fallout univerza již letos v listopadu. Jak se již dříve spekulovalo bude se jednat online survival hru. Hra sice bude online, ale budete ji moc hrát i singleplayer módu.

Samotáři by měli počítat s tím, že se při zkoumání mapy, levelování a questění budou muset víc snažit. S partou přátel vám půjde všechno více zlehka, vedle klasických monster budete ve hře narážet i na ostatní hráče. Hráčů budou v obřím otevřeném světě desítky a kdo z nich bude váš přítel a kdo nepřítel si určíte vy.

Howard potvrdil některé survival mechaniky, ale vyloženě hardcore survival mód Bethesda nechystá. Šéf vývoje to nazval „softcore survivalem“ s tím, že hra by vás neměla zbytečně trestat.

Softcore survival tak znamená, že progrese funguje napříč servery a fakt, že například po smrti nepřijdete o věci ani o postavu. Servery, bude mít hra hned od vydání stoprocentně dedikované.

Fallout 76 má být větší než čtyřka: Howard se zmiňoval až o čtyřnásobné velikosti herního světa a až 16x větším množství detailů.

Bethesda vydá Fallout 76 už letos, konkrétně 14. listopadu, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One, pro předplatitele by měla být v dohledné době zpřístupněna beta.

Zdroj: Games.cz