Fallout: New Vegas co zatím víme

20.4.2009 na konferenci v Londýně uvolnila Bethesda informaci o tom, že se pracuje na hře Fallout: New Vegas. Hra by měla běžet na enginu Falloutu 3. Nicméně není pokračováním, žádné zatím vydané hry Fallout. Dobrá zpráva je, že na hře pracuje tým Obsidian Entertainment, který má na svědomí pecky jako KOTORi 2, nebo Neverwinter Nights, ale hlavně zaměstnává několik známých tváří z původních Black Isle Studios, kteří pracovali na původních Falloutech. Hra samotná bude zasazena do trosek Las Vegas a vyjít by měla někdy v průběhu roku 2010.

Fallout: New Vegas vyvíjí Obsidian Entertiment, společnost založili Feargus Urquhart a Chris Avellone, dva z tvůrců Fallout 2 (původně u Black Isle Studios). V současné době není známo, zda budou Avellone a Urquhart zapojeni i do vývoje New Vegas. Kompletní vývojový tým ještě není znám, ale je jisté, že projekt povede JE Sawyer, jeden z hlavních návrhářů Van Burenu.

Známí vývojáři:

* JE Sawyer – vedoucí projektu, režisér a designér
* John R. Gonzalez – vedoucí kreativní designér
* Akil Hooper – designer
* Scott Everts – designer
* Fryda Wolff – zvukový designer
* Theresa Treadwell – vedoucí výroby
* Brian Menze – umělec
* Sean Dunny – umělec

Z ostatních lidí z Obsidianu, kteří pracovali na předchozích hrách Fallout, mezi něž patří Chris Jones, Chris Parker, Darren Monahan, Jesse Reynolds a Rich Taylor, jistě alespoň někteří do vývoje New Vegas zasáhnou.